Ryg og nakkesmerter

85% af os, vil på et tidspunkt opleve ryg- eller nakke-smerter (her kaldet rygsmerter under et). Smerterne kan opstå på mange måder, og symptomerne være meget forskellige. Vi kender alle kollegaen som kommer en morgen og ikke kan dreje nakke samt ser helt skæv ud i hovedstilling. Eller naboen som går helt skæv let foroverbøjet og ikke kan rette sig op.

Dette er klassiske eksempler på akut opstået smerter fra ryggen. De kan komme ved forkert løft, skæve arbejdsstillinger, eller man kan sove sig til det o.s.v. Til tider kan der være smerter som stråler fra nakke og ud i armen eller fra ryggen og ud i benet. Hvis det akutte hold sidder midt på ryggen kan det give brystsmerter og besværet vejrtrækning.

 

Årsag

Smerterne opstår fordi de små led i rygsøjlen sætter sig fast.

Dette kan give nerveafklemning. Desuden vil musklerne i området også spænde op.

SÅ du har både ondt af led der hæver, muskler der spænder og i nogen tilfælde nerven, som bliver klemt.​

​Opmærksom

Smerterne er som sådan ikke farlige, dog skal man være opmærksom på smerter som opstår akut fra midt ryg, som giver vejrtræningsbesvær og stråler om foran på brystet eller ud i armen. Dette kan være tegn på en blodprop. Så skal læge kontantes først.

Behandling

Kiropraktisk behandling er kendt for at være effektiv og få folk hurtigt tilbage på arbejdet. Vi har som kiropraktorer en 5 års universitetsuddannelse. Vi har en klar specialviden når det gælder ryg og nakkesmerter. Vi ved fra vores hverdag at en hurtig indsats, kan forkorte smerteforløbet betragteligt.

Kontaktinformation

Telefon: 97 82 33 44
E-mail: klinik@hrkiro.dk

Telefontider

Mandag – fredag: 08.00 – 16.00
Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.